intVLA | Osnovne informacije
15466
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15466,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Intelektualno vlasništvo

Sveučilište u Zagrebu uočilo je nedostatak kadrova specijaliziranih za područje intelektualnog vlasništva koji mogu u praksi uspješno rješavati probleme zaštite i iskorištavanja intelektualnih tvorevina. Senat Sveučilišta 2014. godine donio je odluku o osnivanju i izvođenju poslijediplomskog specijalističkog studija iz ovog područja.

Interdisciplinarnost je jedna od temeljnih značajki ovoga studija. Sinergijom znanja nastavničkog kadra različitih struka osigurava se sveobuhvatno obrazovanje o zaštiti intelektualnih tvorevina i njihovoj ulozi u suvremenoj znanosti i gospodarstvu. Stoga se u izvedbu programa studija uključuju nastavnici s Pravnog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta elektronike i računarstva, Muzičke akademije, Akademije dramskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i s Arhitektonskog fakulteta (uključujući i Studij dizajna) sa Sveučilišta u Zagrebu. Također, kao suradnici u izvođenju nastave i seminara sudjeluju stručnjaci iz Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo te drugi stručnjaci iz prakse, poglavito suci i patentni zastupnici.

Program ovoga specijalističkog studija namijenjen je osobama svih struka čija je profesionalna djelatnost vezana uz područje intelektualnog vlasništva, a cilj mu je omogućiti sustavno i cjelovito stjecanje znanja koje je potrebno za uspješno i učinkovito rješavanje problema povezanih s pravnom zaštitom i drugim aspektima iskorištavanja intelektualnih tvorevina.

Nastava je terminski prilagođena zaposlenim polaznicima, a za polaznike izvan Zagreba osigurana je mogućnost online praćenja.

ŠKOLARINA

Školarina za cijeli studij iznosi 5.500 €

Mogućnost plaćanja u ratama:

1. rata – 2.500 €, uplata tijekom upisa
2. rata – 1.500 €, uplata do 23.prosinca 2023.
3. rata – 1.500 €, uplata do 30. travnja 2024.

Nastava je terminski prilagođena zaposlenim polaznicima, a za polaznike izvan Zagreba osigurana je mogućnost online praćenja.